• Toimituskulut vain 6€!
  • Toimituskulut vain 6€!

Kuukuppi Nomai


Kuvaus

Nomai-kuukupin on suunnitellut suomalainen gynekologi. Nomai-kuukuppi on valmistettu 100%:sti lääketieteellisestä silikonista Suomessa. Sen erottuva maljamainen muotoilu ja pehmeä materiaali tarjoavat ihanteellisen käyttökokemuksen, ottaen huomioon emättimen anatomian ja käyttömukavuuden.

Kupin suuret ilmareiät luovat vahvan alipaineen, mikä pitää sen paikallaan ja helpottaa poistamista. Nomai-kuukuppi on vaivaton, huomaamaton ja miellyttävä kestokuukautissuoja, jonka käyttöaika yhtäjaksoisesti voi olla jopa 12 tuntia. Lääketieteellinen silikoni estää bakteerien kasvun, mikä tekee siitä erittäin hygieenisen ja helppohoitoisen.

Kehitystyössä on ollut mukana lähes satahenkinen testiryhmä, jonka kokemukset ovat olleet perustana Nomai-kuukupin hienosäädölle, tehdessä siitä markkinoiden mukavimman vaihtoehdon. Yksinkertaisesti erinomainen valinta kuukautissuojaksi!


Koon valinta:

Nomai-kuukuppi on saatavilla kolmessa eri koossa. Suosittelemme valitsemaan kuukupin oman vuodon määrän ja/tai oman anatomian tuntemuksen mukaisesti.

Nomai Light

Kuukuppi sopii erityisesti niukkaan vuotoon. Pienin kuukuppikoko on aloittelijaystävällinen ja sopii usein myös nuorimmille kuukupin käyttäjille

Kupin tilavuus on 23 ml.

Nomai Medium

Kuukuppi sopii erityisesti kohtalaiseen vuotoon.

Kupin tilavuus on 32 ml.

Nomai Heavy

Kuukuppi sopii kohtalaiseen ja runsaaseen vuotoon.

Kupin tilavuus on 41 ml.


Käyttö:

Kuukupin asennus

Ennen ensimmäistä käyttökertaa steriloi kuukuppi keittämällä sitä noin 10 minuuttia. Pese kädet Nomai Cup Wash -puhdistusgeelillä, taittele kuukuppi ja liu’uta kuukuppi kaulus edellä emättimeen itsellesi parhaassa asennossa.

Kuukuppi tulee olla koko pituudeltaan, myös antenni mukaan lukien, emättimen sisällä. Varmista, että kuukuppi on auennut kokonaan, esimerkiksi pyöräyttämällä sitä sormien avulla 180 astetta ympäri. Jos kuukuppi tuntuu epämukavalta, on se todennäköisesti jäänyt liian alas. Antennin voi halutessaan lyhentää.

Kun kuukuppi on asetettu paikoilleen oikein, sen ei pitäisi tuntua miltään.


Kuukupin tyhjennys

Kuukupin tyhjennysväli riippuu vuotosi määrästä. Runsaina vuotopäivinä voit joutua tyhjentämään kuukupin 2–4 kertaa, mutta muulloin tyhjennys aamuin illoin saattaa riittää. Tyhjennä kuukuppi kuitenkin vähintään 12 tunnin välein.


Kuukupin poistaminen & puhdistaminen

Valitse itsellesi helpoin asento. Työnnä ensin sormesi emättimeen ja purista kuukupin pohjaa. Voit myös liu’uttaa sormeasi kupin kylkeä pitkin, jolloin se antaa periksi ja alipaine kupin sisältä poistuu. Koeta rentoutua kuukuppia poistaessa, sillä se helpottaa kupin poistamista.

Työnnä kuukuppia sen jälkeen lantionpohjan lihaksillasi kohti emättimen suuaukkoa, samaan tapaan kuin wc:ssä käydessäsi, samalla ohjaten kuppia sormillasi emättimestä ulos. Kuukupin antennin tarkoitus on johdattaa sinut kuukupin luo ja siitä voikin ottaa pientä tukea kuukuppia poistaessa. Kuukupin antennista ei kannata vetää, sillä se voimistaa kuukupin alipainetta ja pitää kuukupin tiiviimmin paikoillaan.

Tyhjennä kuukuppi joko wc-pönttöön tai lavuaariin ja huuhtele se. Huuhtelu kannattaa aloittaa kylmällä vedellä, sillä tämä estää silikonin värjäytymisen. Voit käyttää huuhteluun myös mietoa, hajusteetonta ja öljytöntä puhdistusainetta, esimerkiksi Nomai Cup Wash -puhdistusgeeliä.

Tarkista ennen kuukupin uudelleen asettamista, että ilmareiät ovat puhtaat ja kokonaan auki.

Kun kuukautiset ovat ohi, desinfioi kuukuppi keittämällä sitä noin 10 minuuttia väljässä vedessä tai käyttämällä Nomai Sterilointiastiaa ja halutessasi pese kuukuppi Nomai Cup Wash -puhdistusgeelillä. Sen jälkeen anna kuukupin kuivua ilmavasti ja lopuksi sujauta kuukuppi sille tarkoitettuun hengittävään puuvillaiseen säilytyspussiin.


Materiaalista

Nomai kuukupit on valmistettu 100 % lääketieteellisestä silikonista, joka on saanut FDA:n hyväksynnän. Se ei sisällä haitallisia kemikaaleja (lateksia, ftalaatteja, BPA:ta eikä parabeeneja) eikä kuivata emättimen limakalvoja. Kuukupin värit on testattu kansainvälisten standardien mukaisesti, ja ne ovat myös saaneet FDA:n hyväksynnän ja soveltuvat lääketieteelliseen käyttöön. Nomain käyttämä lääketieteellinen silikoni ja siinä käytetyt värit ovat myös vegaanisia.

Lisäksi lääketieteellinen silikoni on epäsuotuisa kasvualusta bakteereille, ja siten erityisen hygieeninen materiaali.


Nomai-kuukupin muotoilusta

Pehmeä ja joustava lääketieteellinen silikoni asettuu hyvin mukailemaan emättimen seinämiä ja oikein asennettuna kuppia ei tunne käytettäessä. Pehmeä materiaali ja maljamainen muoto vähentävät virtsarakon ärsytystä. Kuukupin sileä pinta ei hankaa limakalvoja ja on helppo pitää puhtaana.

Joustava materiaali helpottaa merkittävästi kuukupin asennusta ja pois ottoa.

Nomai-kuukupin pehmeä pyöreälinjainen antenni ei tunnu käytössä ja se on tarvittaessa helppo lyhentää sopivan mittaiseksi. Lisäksi suuret ilmareiät helpottavat kuukupin pysymistä paikoillaan ja sen poistamista.

Kolme eri kokoa takaavat jokaisen vuodolle ja anatomialle sopivan kuukupin.


Ympäristöystävällisyydestä

Kertakäyttöisistä siteistä ja tamponeista syntyy huonosti maatuvaa ja muovia sisältävää jätettä yli 100 kiloa menstruoivan elämän aikana.

Nomai-kuukuppi on muoviton kestokuukautissuoja, jonka käyttöikä on useita vuosia. Valitsemalla Nomai-kuukupin teet siis suuren palveluksen paitsi itsellesi, myös maapallollemme.


Valmistusmaa:

Kuukuppi Suomi

Kartonkipakkaus Suomi

Kartonkinen käyttöohje Suomi

Säilytyspussukka Kiina