Luomu härkäpapurouhe 500g FI-EKO-201

5,50 €

(1 kg = 11,00 €)
Varastossa

Kuvaus

Härkäpapu sisältää paljon proteiinia. Härkäpapua kuten muitakin kuivattuja papuja tulee liottaa ennen kypsentämistä. Älä käytä liotusvettä enää keittämiseen vaan vaihda keitinvesi. Kotimaisessa luomuhärkäpavussa on vain vähän lektiinejä, jotka kuitenkin denaturoituvat keitettäessä.


Parhaimmat härkäpapureseptit löytyvät Gobbas Gårdin sivuilta!

Tässä yksi:

Härkäpapupesto

3 dl keitettyä härkäpapurouhetta

2 suurta luomusipulia

2 murskattua valkosipulin kynttä

1 tl kylmäpuristettua luomurypsiöljyä

mustapippuria myllystä

sormisuolaa maun mukaan


Kuullota valkosipuli ja ohueksi siivutetut sipulit pannulla rypsiöljyssä jatka kuullottamista, ehkä noin 10 minuuttia kunnes sipulit ns. karamellisoituvat. Varo etteivät sipulit pala missään vaiheessa. Mausta sipuliseos suolalla ja pippurilla.


Sekoita härkäpavut ja karamellisoidut sipulit tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Lisää hieman rypsiöljyä ja/tai vettä, jos et saa massaa soseutumaan. Mausta massa suolalla ja pippurilla.


Tarjoa lämpimänä pastan tai perunan kanssa. Pähkinäinen maku sopii erinomaisesti myös lämmitetylle perunarieskalle tai leivän levitteeksi. Vaihtelua makuun saa esimerkiksi chilistä tai mausta sitruunalla ja tarjoile kalan kanssa. Säilyy jääkaapissa muutaman päivän.